Rijlessen

de rijbak Tijdens de lessen (voor kinderen zowel als volwassenen) proberen we de ruiters en amazones zo veel mogelijk individueel te laten rijden, om de ruiters direct vanaf het begin te leren hoe zij een paard zelfstandig dienen te berijden, zodat indien zij ooit overgaan tot aanschaf van een eigen paard, zij er ook op een verantwoorde en veilige wijze mee om kunnen gaan. Het op- en afzadelen is daarom ook een onderdeel van de lessen.
Er wordt van je verwacht dat je een half uur voor aanvang van de les aanwezig bent om gezamenlijk de paarden te poetsen en op te zadelen. (In verband met de coronamaatregelen is het op dit moment niet mogelijk om te helpen met poetsen/opzadelen van de paarden.) Er mag geen publiek (ook geen ouders) aanwezig zijn bij de lessen. 
Na het rijden zorg je dat je de boel weer netjes achterlaat.

...springen...Per kwartaal ontvangt u een rekening voor de lessen. Dit bedrag staat vast, ongeacht of u bij de lessen aanwezig bent geweest. U dient zich minimaal 24 uur van tevoren af te melden, anders kunt u de les niet meer inhalen. Lessen die gemist worden in vakanties kunnen niet ingehaald worden, evenals lessen die vallen op feestdagen.
Op dit moment worden de facturen per maand achteraf gefactureerd omdat de maatregelen ivm de corona regelmatig gewijzigd kunnen worden. 

Opgeven voor de vakanties kan door het invullen van een vakantiebriefje die je ontvangt via de nieuwsbrief. Er zijn in de vakanties altijd aangepaste dagen/tijden.
Alle lessen dienen voor de zomervakantie ingehaald te zijn, hierna komen ze te vervallen. Voor de lessen die in de zomervakantie gereden worden ontvangt u een aparte factuur.
Als u wilt stoppen met de lessen dan moet u dit minimaal twee weken voor aanvang van het nieuwe kwartaal aangeven.
Indeling van de groepslessen:
2 personen> 30 minuten les
3-5 personen> 45 minuten les
6-7 personen> 60 minuten les

capOp onze stalhouderij is veilig en verantwoord paardrijden erg belangrijk
Het dragen van een veiligheidshelm is dan ook verplicht voor iedereen tijdens de lessen. Een veiligheidshelm heeft als goedkeuring het nummer: EN 1384 of CE-keurmerk.

Lees ook onze huis- en rijbaanregels eens!

De eerste 5 lessen kan er gewoon met een legging gereden worden en schoenen. Na deze 5 lessen verzoeken wij iedereen om laarzen of schoenen met chaps aan te schaffen. Dit alles voor een goede veiligheid.
Wanneer u kampt met bepaalde gezondheidsklachten, dan is het goed als wij hiervan op de hoogte zijn, zodat wij in geval van nood weten hoe te handelen.


Het betreden van ons terrein is op eigen risico; honden of andere huisdieren zijn niet toegestaan op ons bedrijf

 

Duidelijkpaardrijden
Duidelijkpaardrijden biedt paardrijden op maat. Deze lessen zijn bedoeld voor mensen die lichamelijk gezien wel paard kunnen rijden, maar een speciale begeleidingsbehoefte hebben, vanwege bijvoorbeeld autisme of ADHD. Dit kan individueel of in een klein groepje. Zo zijn er minder prikkels van buitenaf. De eisen die aan de ruiter gesteld worden tijdens een reguliere groepsles worden aangepast tot een passend niveau.

Grondwerklessen
Werken aan de hand, de basis om je paard rechtgericht te krijgen of om een betere band met je paard op te bouwen. 


Tarieven

Groepsles manegepaard/pony

€ 14,00 < 18 jaar
€ 16,00 > 18 jaar

Privé les half uur € 17,00 < 18 jaar
€ 20,00 > 18 jaar

Grondwerkles half uur

€ 20,00 

Duidelijkpaardrijden 3 kwartier

€ 39,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Login