Rijlessen

de rijbak Tijdens de lessen (voor kinderen zowel als volwassenen) proberen we de ruiters en amazones zo veel mogelijk individueel te laten rijden, om de ruiters direct vanaf het begin te leren hoe zij een paard zelfstandig dienen te berijden, zodat indien zij ooit overgaan tot aanschaf van een eigen paard, zij er ook op een verantwoorde en veilige wijze mee om kunnen gaan. Het op- en afzadelen is daarom ook een onderdeel van de lessen.
Er wordt van je verwacht dat je een half uur voor aanvang van de les aanwezig bent om gezamenlijk de paarden te poetsen en op te zadelen.
Na het rijden zorg je dat je de boel weer netjes achterlaat.

...springen...Per kwartaal ontvangt u een rekening voor de lessen. Dit bedrag staat vast, ongeacht of u bij de lessen aanwezig bent geweest. U dient zich minimaal 24 uur van tevoren af te melden, anders kunt u de les niet meer inhalen. Lessen die gemist worden in vakanties kunnen niet ingehaald worden, evenals lessen die vallen op feestdagen. Opgeven voor de vakanties kan door het invullen van een vakantiebriefje die je ontvangt via de nieuwsbrief. Er zijn in de vakanties altijd aangepaste dagen/tijden.
Alle lessen dienen voor de zomervakantie ingehaald te zijn, hierna komen ze te vervallen. Voor de lessen die in de zomervakantie gereden worden ontvangt u een aparte factuur.
Als u wilt stoppen met de lessen dan moet u dit minimaal twee weken voor aanvang van het nieuwe kwartaal aangeven.
Indeling van de groepslessen:
2 personen> 30 minuten les
3-5 personen> 45 minuten les
6-7 personen> 60 minuten les

capOp onze stalhouderij is veilig en verantwoord paardrijden erg belangrijk
Het dragen van een veiligheidshelm is dan ook verplicht voor iedereen tijdens de lessen. Een veiligheidshelm heeft als goedkeuring het nummer: EN 1384 of CE-keurmerk.

Lees ook onze huis- en rijbaanregels eens!

De eerste 5 lessen kan er gewoon met een legging gereden worden en schoenen. Na deze 5 lessen verzoeken wij iedereen om laarzen of schoenen met chaps aan te schaffen. Dit alles voor een goede veiligheid.
Wanneer u kampt met bepaalde gezondheidsklachten, dan is het goed als wij hiervan op de hoogte zijn, zodat wij in geval van nood weten hoe te handelen.

Het betreden van ons terrein is op eigen risico; honden of andere huisdieren zijn niet toegestaan op ons bedrijf


Duidelijkpaardrijden
Duidelijkpaardrijden biedt paardrijden op maat. Deze lessen zijn bedoeld voor mensen die lichamelijk gezien wel paard kunnen rijden, maar een speciale begeleidingsbehoefte hebben, vanwege bijvoorbeeld autisme of ADHD. Dit kan individueel of in een klein groepje. Zo zijn er minder prikkels van buitenaf. De eisen die aan de ruiter gesteld worden tijdens een reguliere groepsles worden aangepast tot een passend niveau.

Duidelijkpaardrijden Training
Van paarden kan je leren is een training op maat waarin gewerkt wordt aan een persoonlijk doel. Hoewel de training op en om het paard plaatsvindt staat leren paardrijden niet voorop. Persoonlijke doelen kunnen te maken hebben met bijvoorbeeld zelfvertrouwen, zelfstandigheid, expressie of afstemmen op een ander.Tarieven

Groepsles manegepaard/pony

€ 150 per kwartaal (losse les € 12.50)

Groepsles eigen paard/pony € 138 per kwartaal (losse les € 11.50)

Privé-les half uur eigen paard/pony

€ 186 per kwartaal (losse les € 15.50)

Privé-les half uur manegepaard/pony

€ 198 per kwartaal ( losse les 16.50)

Vrij rijden

€ 10,00 per keer

Buitenritten 4 personen

€ 17,50 pp per uur

Huur paard 3 vaste dagen per week

€ 165,00 per maand (inclusief 1 groepsles pw)

Volledige huur paard

€ 275,00 per maand (inclusief 1 groepsles pw)

Duidelijkpaardrijden: prijs op aanvraag.


een heerlijke buitenritBuitenritten
Om aan de buitenritten te kunnen deelnemen dient men aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • minimale leeftijd van 12 jaar
  • veiligheidshelm en laarzen verplicht
  • de basisgangen (stap, draf en galop) goed onder controle hebben

De instructeur beslist of je deel kunt nemen aan een buitenrit.
Buitenritten kunnen alleen op afspraak gemaakt worden en zullen altijd onder begeleiding van een instructeur zijn.

Vrij rijden
Het is mogelijk om een uurtje vrij te rijden in de bak. Je moet dan zelf je pony uit de wei kunnen halen en op/afzadelen. Er zal altijd een instructeur bij aanwezig zijn; vandaar dat er minimaal 4 personen moeten zijn die komen vrij rijden. Tijden gaan in overleg en je moet in ieder geval les hebben op de Kasteelsche Hof.

Huur paard/pony
Je kunt bij ons ook een pony of paard huren. Dit kan voor 3 dagen per week of een volledige huur. De groepslessen zitten bij de prijs inbegrepen, omdat wij het belangrijk vinden dat degene die een paard huren wekelijks in de les meerijden zodat er een controle plaatsvindt of het klikt tussen ruiter en paard. Het is alleen mogelijk als je een paard volledig huurt om hier ook buitenritten mee te maken. Hiervoor zal een speciaal contract opgesteld worden.

Login