Pensionstalling

LuchtfotoEen belangrijk onderdeel van de stalhouderij is de pensionstalling. Hier kan iedereen op zijn eigen niveau plezier beleven aan zijn paard of pony. Of je nu recreatief rijdt of op z-niveau, bij ons maakt dat niet uit.

Verzorging
De paarden worden twee keer per dag gevoerd. 's Ochtends tussen 8.00 en 10.00 en 's avonds tussen 15.00 en 19.00 krijgen de paarden hooi. Het opstrooien van de stallen gebeurt dagelijks.
Een keer per 2 weken worden de stallen helemaal leeggehaald. Zelf de box verzorgen is niet de bedoeling, omdat het dan te rommelig wordt op stal.
De brokken kunnen door ons gevoerd worden maar zit niet bij het standaard pensiongeld in. U kunt zelf ook uw eigen brokken voeren natuurlijk.

Malou en Jorine Ook voor het geven van medicijnen is de eigenaar zelf verantwoordelijk. Medicijnen die op advies van de dierenarts zijn voorgeschreven, kunnen eventueel door een medewerker van de stalhouderij gegeven worden.

Hoefsmid
Stalhouderij Kasteelsche Hof heeft een vaste hoefsmid op stal. Zijn naam is Sjaak Goossens.
Het is de bedoeling dat je zelf een afspraak met hem maakt en dat je ook zelf bij de afspraak aanwezig bent. Zorg zelf dat het terrein weer netjes is als de hoefsmid weg is.
Natuurlijk zijn ook andere hoefsmeden welkom op onze stal.

Veearts
Dierenartsenpraktijk Groesbeek e.o is bij ons het vaste aanspreekpunt op veterinair gebied.
Wij proberen altijd eerst de eigenaar te bereiken; is deze op dat moment niet bereikbaar, dan schakelen wij altijd een dierenarts in. Bij veelal kleine voorkomende klachten kunnen wij u misschien van dienst zijn.

weilandInenten/ontwormen
Het ontwormen van de paarden gebeurt 2 x per jaar en alle paarden worden dan op hetzelfde moment ontwormd. De kosten hiervan kunnen per keer verschillen.
Het inenten gebeurt 1x per jaar, meestal rond oktober. Dit wordt tijdig aangegeven zodat u die dag zelf aanwezig kunt zijn.
De dierenarts maakt dan een aantekening in het paardenpaspoort. Dit paardenpaspoort is vanaf januari 2005 verplicht voor alle paarden.

Weiland
Wij beschikken over royale weilanden. De paarden mogen zolang het weer het toelaat de wei in. In de overige maanden kunnen de paarden in een ruime paddock lekker ravotten.

Rijbak
Wij hebben een Swanenberg buitenbak van 20 x 60 meter. Deze rijbak is het hele jaar door goed berijdbaar.

rijbakKosten
De stalhuur is inclusief hooi en stro en het verzorgen van de box en exclusief brokken.

De kosten van de stalling zijn:
E-pony en paard: 375 euro
A t/m D Pony: 325 euro

Het stalgeld dient voor de eerste van de maand te worden overgemaakt.
Er is een opzegtermijn van één maand.
Bij aanvang van de stalhuur krijgt u een overeenkomst voor de box die u huurt.
 

Login