Meer geïnteresseerd in Zorg op Maat? Kijk hier!

Zoek jij een plek waar het je wel lukt? Kom jij beter tot je recht in een prikkelarme en landelijke omgeving? Daar waar begeleiding is afgestemd op wat jij nodig hebt om (weer) tot leren te komen? Dan is Zorg op Maat wellicht iets voor jou.

Kasteelsche Hof

Aan deze site wordt gewerkt.... 

De Kasteelsche Hof is gelegen op de voorburcht van het voormalige Kasteel Ooij.

De oude burcht, al vermeld in 1184, werd eeuwenlang bewoond door de adelijke geslachten Van Ooij en Van Bylandt. Het complex bestond uit hoofd- en voorburcht, torens, grachten en singels. Het grote middeleeuwse Kasteel werd in 1795 door Franse soldaten verwoest en is kort daarna afgebroken. Alleen de gebouwen op de voorburcht bleven behouden en werden als boerderij in gebruik genomen.

Wat er nu nog rest zijn o.a. de helft van het vroegere Gouverneurshuis met muurankers uit 1514.
De oude rijstal dateert uit de 17e eeuw en heeft een prachtige bakstenen poort. Een gedeelte van deze stal werd in 1950 verbouwd tot woonhuis. Hieraan grenst een slanke, ietwat scheefstaande duiventoren.
Het geheel zal, zeker met de resterende gracht- en verdedigingsmuren, tot ieders verbeelding spreken.

 

 

Stalhouderij 

Op de Kasteelsche Hof worden paardrijlessen aangeboden aan kinderen en volwassenen. Op dit moment is er een wachtlijst en worden er geen nieuwe lessen gestart. 

Zorg op Maat Kasteelsche Hof

Op het terrein van de stalhouderij wordt dagbesteding en gespecialiseerde begeleiding geboden aan kinderen en volwassenen. Voor meer informatie zie de website: www.zorgopmaatkasteelschehof.nl

Contactgegevens

info@kasteelschehof.nl 

024-6631272 

 Login